• Dr. Cathy Meijer

Bewaak Je Hart!

Bijgewerkt: feb 10

Bewaak Je Hart


Bewaak je hart - een ouderwetse zin maar met een waarheid die vandaag de dag nog steeds geldig is. Verliefd zijn, verloofd, getrouwd. Om samen verder te leven als partners. Door de jaren heen zijn er mooie momenten, maar ook diepe valleien. Je ziet elkaar in de naakte waarheid. Maskers vallen, omdat ze uiteindelijk onder enorme druk komen te staan. Je kent elkaar door en door en de roze wolk is gebarsten als een kauwgombel. Dan zie je die andere persoon.  Wat een veerkracht, wat een schittering en nog jonger ook! Dat is nog eens iets anders dan wat je thuis hebt zitten. Bovendien begrijpt hij /zij je. Deze andere persoon begrijpt het zo precies waar jij doorheen gaat, veel beter dan je vrouw, dan je man. Herken jij dit? 

De onderliggende stroom van deze gebeurtenissen heeft vaak te maken met de ontevredenheid met jezelf! Je bent ouder geworden en het leven heeft je teleurstellingen gebracht.  Er is zo'n verlangen om alles nog een keer opnieuw te kunnen doen. Maar zo begin je uiteindelijk weer op een roze wolk. Je houdt jezelf dan helemaal voor de gek! Dus je weigert dit opnieuw te doen. Omdat het leven je volwassen heeft gemaakt!  Bovendien weet je heel goed dat wat je hebt opgebouwd meer is dan een jong lichaam, passie en avontuur. Je hebt elkaar leren kennen. Je bent in staat om het diepste wezen van je partner te doorgronden.  Er is een band die, als je eerlijk bent, veel meer inhoudt dan passie en romantiek. In plaats van jezelf te ontkennen, in wie je nu bent, - door weg te lopen uit de situatie, om jezelf uiteindelijk en onherroepelijk opnieuw tegen het lijf te lopen,-  kun je maar beter de feiten onder ogen zien. Wij kunnen alleen bloeien in onze ware kleuren! Dan kan er een band ontstaan door dik en dun. Dan is de les geleerd. Geluk begint met gelukkig  en tevreden zijn met wie jij bent! Dan is er niet langer die eindeloze verwachting dat iemand anders je gelukkig zou moeten maken! Maar er is een twee-eenheid waarin je elkaar bevestigt!

Jesus Sirach 42:24 - 25 24 Alle schepselen bestaan in paren, het een past bij het ander, en niets heeft Hij gemaakt dat onvolledig is. 25 Elk schepsel bevestigt, hoe goed het andere is. Wie krijgt er ooit genoeg van, Gods heerlijkheid te zien?


Dit is mijn 1e column op mijn blog: https://devorahcoaching.blogspot.com/

Mocht je mij daar ook willen volgen, dan kun je aan de rechterkant de link vinden om jezelf in te schrijven. Er zal een email binnen komen in jouw inbox, die jij dan weer moet bevestigen.


#Bespiegelingen #Gedachten #Honing #Wijsheid

Cathy Meijer

۞ Mamme D'Vorah Coaching۞

| Cathy Meijer D.Th DD (hc) |

| Lezingen| Mentor| Adviseren|